søndag 25. oktober 2009

HUNDEKJØRERSAMLING I REISA

Da er årets hundekjørersamling i Reisadalen over for i år. Det møtte opp spann i fra Alta i nord til Målselv i sør. Hele 14 spann var med på treninger fra fredag til søndag. Strålende vær og noen få kuldegrader slik at en kunne kjenne at en måtte kle seg godt. Mye sosial trening både for hunder og folk, og kjøttsuppa på lørdagskvelden smakte meget godt. Neste år er det planlagt barmarkscup i Troms på de 2 samlingene vi har, og det kommer en ny i Tromsø i begynnelsen av september. Vi får da 3 samlinger med innlagt vognløp/sykkelløp, og det øker nok populariteten ytterligere.
Treninga i helga var øktvis, så det ble 6 økter i helga, og det er jeg fornøgd med. Den siste økta med samme iver som den første tilsier kanskje at det ikke blir for mye. 2 dager med hvile gjør nok godt for litt såre tredeputer etter såpass mye gruskjøring. Det hvite på bakken har ikke meldt sin ankomst, så framover blir det nok mere sokker på barmarkstreninga, og det er ikke vanlig kost i vårt område. Desverre har Civ, ei god tispe, fått igjen sår i tarmen, og blør en del. Har behandlet henne etter kunstens regler med flere ormekurer, bare kjøttfor, zoolac m.m. men når intensiteen øker kommer blodet. Dersom noen har noen nye ideer om hva som kan gjøre Civ til en løpshund, så ta kontakt. Hunden er suveren som leder, går aldri slakk og styrer i løssnøen som 2 åring.

Det kommer antakelig bilder fra samlinga etter hvert, ellers kan dere følge med på yotube der Tore Figenschoug har lagt kort videosnutt ut fra samlinga i Målselv, og legger snart ut fra Reisa. Tror det står på honningogbalsam på youtube.

Ingen kommentarer: