fredag 9. juli 2010

SOMMER 2010

Idag er den første sommerdagen og første feriedag, ellers har det vært treningsvær helt fram til nå. Det har vært ferie for hundene siden siste sledetur rundt den 20 mai, og treninga starter igjen i august når været tillater det. Mange trener nå også godt på sommeren, men jeg må prioritere noe annerledes. Kanskje blir det mulig å satse mere helhjerta når en er pensjonist?
Hundene er endel løse i den store luftegården og det fungerer meget bra. I regnværet som har vært stort sett kontinuerlig i over en måned har det vært godt å ha innebygde løpegårder. Tørt og fint for hundene. En innebygd løpegård til skal lages i løpet av juli slik at det er mulig å sette løpske tisper litt unna kåte hannhunder.

Har 4 hvalper etter Nøtta som sjølsagt ser bra ut, og venter noen hvalper etter Asta og Rumba (don Juan i Nord) disse dager. Asta er ikke så stor i magen så jeg håper på få hvalper, ikke mange små. Ellers hentes det en tispehvalp fra Bjørnar Andersen.
Siw koser seg med 2 av hvalpene etter Nøtta og er nesten daglig på fjelltur med dem, og hun skal alternere med å ha forskjellige hvalper i høst slik at de får god kondisjon og sosial trening fra de er små.

Ulveklør er fjerna på 2 av hundene mine og 4 av Magne sine og det ser ut som om det gror fint slik at de er klare for trening om 3 uker. Den berømmelige kennelhosten er under vaksinering med nasal injeksjon og det er helt tydelig at det er nødvendig. Magne vaksinerte alle sine hunder med trippelvaksina i desember og har ikke hatt antydning til hoste selv om hundene har stått i hundegårder med kennelhoste på alle hundene. Nå gjenstår bare hardt arbeid før 12- spannet er klart for VM på Røros og 14-spannet klart for Finnmark. Dersom snøen og forholdene er dårlige i november og desember blir det en måned med trening der det er forhold. Magne og jeg deler på 14 dager hver med voksenspannet. Kanskje blir det Gausdal Vestfjell eller kanskje noen har bedre forslag til plass å trene i slutten av november/begynnelsen av desember?

Ingen kommentarer: