onsdag 22. februar 2012

Vinter 2012

Vintern i Reisa har vært den dårligste siden jeg kom hit for 25 år siden. ATV kjøring i begynnelsen av februar er jo en begrenset opplevelse. Uansett har vi fått trent 24 hunder jevnt og trutt i hele høst, og gode helgetreninger på Bæskades i desember. Romjula og første del av januar ble noe laber i forhold til ambisjonene, men slik blir det ofte i denne tida.

Alta 2 dagers ble en god opplevelse med 2. plassen for min del og 6 plassen for Siw. Tromsquest ble avlyst og det ble med Alta 2 dagers før Femundløpet.

1 spann på Femund 600 og 1 på Femund 400 skulle bli 20 hunder av 24 på løp, noe som skulle gi en god seleksjon i forhold til lange Finnmark for Magne. Femundløpet ble kjørt rimelig konservativt iogmed at ambisjonene var å fullføre på en god måte for begge.

Kaldt var det, og Geir måtte sette ut 2 kraftplugger allerede på Tufsingdalen grunnet lett forfrysning på forhuden til hundene. Noe overrasket og litt forvirret kjører på Tufsingdalen fikk etterhvert reorganisert spannet, satt på mere klær! på hundene, og kjørte ut over halvtimen etter skjema. Kaldere ble det etterhvert og på Drevsjø var det ingen tvil om at 8 timers hvile skulle tas ut.
Hviletiden totalt ble på over 5 timer mer enn planlagt, og det gjorde seg utslag i relativt gode kjøretider. Halvparten av spannet ble satt ut, derav 2 med lett frostskade som en ikke merker noe av nå, 3 p.g.a stivhet/halthet etter hvile. og 1 p.g.a. utslitt og noe dehydrert etter den umiskjennelige diareen på hundene som forfølger undertegnede. Det positive var at hundene jobbet godt og ingen hunder haltet på sporet, alle spiste greit både snack og mat på sjekkpunkt. Bare 2 hunder måtte lirkes litt med mat, men de spiste gjerne etter et par timers hvile. Ellers var de 6 hundene fra Tolga til Røros rimelig spreke og holdt godt trøkk i oppoverbakker slik at de 2-3 spannene en kjørte fra ble fort hengende etter. Alt i alt var det et helt greit løp etter forutsetningene og ambisjonene og det viktige var å komme i mål uten at hundene fikk langvarige skader.
Av de 20 hundene som var med fra Team Reisa er det en som har fått en skulderskade, ellers er alle i full trening for Finnmarksløpet og de har akkurat gått ei treningsøkt på Finnmarksvidda på ca. 27 mil

Siw var strålende fornøgd med hundene og egen innsats og måtte sette igjen bare 1 hund. Alt fungerte og løpsbasillen kom nok under huden, så vi får se hva neste sesong bringer.

Nå er det Finnmarksløpet som gjelder ,og uttak av 14 gode hunder skal gjøres i løpet av ei god uke. Løpetida er i full blomst på 3 tisper, og det er jo bra at de blir ferdige før løpet. Hundene er friske og raske og slik det ser ut er det 15 voksne som er klare og 2 unghunder som kan vurderes inn på spannet. Å ha 17 hunder nå er vi meget fornøgde med, det ryktes at det er mange som må ut på lånemarkedet etter Femundløpet. Dersom mye klaffer i forhold til foring, lite skader, lite diare så skal hundene og kjøreren være kapabel til å være med i konkurransen blant de 10 beste.

Vi ønsker oss selv lykke til med Finnmarksløpet, Magne som kjører, Siw som handler, Geir som sofamusher. Årets utgave av Team Reisa er sponsorfritt og den elendige økonomien føles for alle 3, så Magne er nødt til å gjøre det bra for å forrente noe av utgiftene.

Ingen kommentarer: