fredag 12. februar 2010

Femundløpet 2010

Planen var å komme igjennom, men planen ble ikke fulgt. Tynset ble endeplass for spannet og føreren. Noen småskader og 2 slitne hunder samt liten lyst på å presse seg gjennom løpet gjorde sitt til at avgjørelsen ble tatt. Ikke noe særlig artig i forhold til tid og penger og ikke minst ære og berømmelse, men..
Må innrømme at tankene om hva en holder på med streifet meg i løypa over til Tynset, og mange tanker gikk på 2 hunder og pulk og turlivet. Når det har gått noen dager kommer den snikende følelsen tilbake om at det å stå på slede, nyte hundene som jobber og ikke minst naturen rundt en som smiler til oss slik at det allikevel ikke er så aktuelt å selge unna kameratene. Tilogmed værgudene har skjenket oss snø, så rett etter ankomst Storslett ble det brøytetur med alle løpshundene. Alle er i god form og ingen skader. Kjørte allerede en restitusjonstur på Røros 20 timer etter jeg brøt i Tynset.
Team Reisa kom heldigvis igjennom med 50% av medlemmene, og all ære og berømmelse til Magne.

Det skal bestemmes i løpet av helga om det blir Finnmarksløp på meg iogmed at startkontingenten skal inn på mandag. Heldigvis er dette en hobby og ikke blodig alvor, så det er helt ok å legge prestasjoner som ikke svarte til forventningene bak seg.

Etter evt. Finnmarksløp er det evt. Pasviktrail, og etter det er det gode dager på Kvænangsfjellet med sol og varme, og forhåpentligvis litt isfiske. Antall hunder skal reduseres til 12 voksne når mai er slutt slik at det med nytt hvalpetilskudd blir 14 å trene til høsten. Et ytterligere samarbeid med en hundekjører er under utarbeiding så en får se om det går an å fordele tid, krefter, økonomi på å stille 1 stor spann til VM 2011, og ha det artig på løp her i Nord med de andre hundene.

Ingen kommentarer: