torsdag 23. juli 2009

målsettinger

Nå er alle 10 hundegårdene under tak og alle står på treverk. Vi krysser fingre og tær for at ikke stormene i høst river taket av, at bikkjene ikke spiser opp treverket og at skiten blir fast og fin. Nå gjentår det kosmetikk på hundegården med litt maling, listverk her og der, duk og grus på bakken, gjerde til løpegården på ca. 1 mål (mangler vel 50 m gjerde ennå, samt et par porter for innkjøring av bil og utkjøring av slede på vinteren).
Hele byggeprosessen og egne hunder denne sommeren minner om hundekjørerstarten i 1988 da hundegård, kasse, doning m.m. skulle ordnes. Det har skjedd en hel revolusjon siden den tida i forhold til kostnadene en er villig til å innfinne seg med på en skarve hobby. Utstyrsnivået har hevet seg formidabelt, mens forkostnadene faktisk har gått ned . Innkjøp av hunder på slutten av 80 tallet var faktisk fra 4-6000 for gode hunder, og hvalpeprisen var 3000.-, så tatt i betraktning av konumprisindeksen er det ikke så galt.... .

Konkurransekjøringa for min del starta ikke før i 2002, og inntil den tid var det turkjøring med noen småløp. Det har blitt altfor få turer over flere dager de siste åra grunnet unger og familie, men nå begynner det å bli større muligheter for det framover. Håpet er å få til en lengre tur i påska 2010 f.eks. fra Sulis til Reisa. Det store målet har nå vært (i 15 år ) å starte på Røros og kjøre hjem, og kanskje det kan bli en min egen 50 årsgave (etterhvert)? Det er jo lov å legge planer og ofte får en faktisk realisert dem!

Den siste ferieuka nærmer seg, og kravet om en liten utflukt begynner å bli påtrengende fra de andre parter, så hva gjør en med det?

Det kan jo også hende at det dukker opp et bilde av hundegårdene når de er fotogene.

Ingen kommentarer: