søndag 19. juli 2009

sommer 2009

Nå skriver vi 10 dager før høsttreninga starter og hundegården er ennå ikke helt ferdig, noe som egentlig var forventa sjøl om ambisjonene var som vanlig litt for høge. Første ferieuka er unnagjort og neste er igang. Tror at med 4 dager til så er det mulig å benytte hundegården fullt ut. Temperaturer ned mot 4 grader har frista til trening, men det en ikke rekker av praktiske gjøremål nå blir ikke gjort når treninga begynner.
Hvalpene er stort sett levert ut, og jeg har bytta en tispehvalp mot en hannhund, så det er nå 2 hvalper som skal få en del fjellturer framover.
Tørrforjaget har resultert i at etter 10 år med Troll prøver vi noe annet, nemlig Tello. Hva det blir til høsten må desverre lommeboka også være med å bestemme. Troll har vært et helt greit for i alle år, og servicen fra Troll har vært utmerket i alle år. Vom og hundemat blir vel kjøttkilden seinere i vinter, når lageret med kverna vom forsvinner. Ellers er ikke fryseriet solgt, mest fordi jeg ikke får den prisen jeg ønsker, så en får se hva som skjer med det.

Spennende å starte ut med "nytt" spann i høst, og spørsmålet blir om en klarer å holde treningsplanen og at det meste går på skinner i år. Forrige sesong ble vel ikke helt etter planen grunnet tidlig frafall av hunder, samt deling av hundemateriale. Målsettinga er fortsatt Femund 600 og Finnmark 500. Resultatmessig er jeg nøktern og realistisk, så en plass midt på treet er helt greit. Høsttreninga starter sannsynligvis bare 1 km. unna så det blir ca. 1 time kortere treningstid enn tidligere, og det er ikke å forakte. Uttfordringa blir allikevel å få variasjoner i treninga seinhøstes. Den mentale utfordringa for hunder og kjører er vel så viktig som å banke mil.

Ingen kommentarer: