fredag 19. februar 2010

Tromsquest 2010

Neste helg er det Tromsquest i Målselv der det kjøres ca 17 mil med pause på 5 timer. Det er 2. året arrangementet går av stabelen på Råvatn Skytebane med de beste fasiliteter et hundeløp kan få. Arrangørene og de frivillige skal ha en stor honnør for at det blir et løpsmiljø i Troms.

For 2 år siden var det flere som planla løpet, og mange ideer ble utvekslet, men realismen og tiden gjorde sitt til at det ble dagens Tromsquest. Allikevel kan jeg ikke fri meg fra å slippe tanken om et løp fra Målselv til Reisa med ankomst Sappen. Et løp på ca. 25 mil uten depot, og i høgfjellsområde mesteparten av tiden. Kanskje det kan bli et alternativ til Femundløpet for hundekjørere i Nord i 2012 ?
Ellers er alle tanker om å gå over til 2 hunder og pulk skuffet bak i hodet en plass, og penger til Finnmarksløpet er sendt. Siw ,som er sjefshandler, stiller trofast opp og er glad for at optimismen til hundekjøreren er tilbake. Overnatting er også bestilt i Kirkenes, så det blir også Pasviktrail. Grunnen er også delvis litt mere økonomisk hjelp fra flere hold, blant annet Sparebanken Nord-Norge.
Treninga foregår fra stuedøra, og det er en fryd. Ingen lange økter nå, men humør og overskudd vektlegges. Tromsquesten stiller jeg med 12 hunder, derav 2 på 18 mndr. Den ene er halvt irsksetter så det blir spennende å se om det holder de 17 milene.

Ellers er det årets tjuvparring som nedkommer i begynnelsen av mars, så vurderinger om å beholde hele kullet er tilstede. Mora er Nøtta, ei god tispe fra Tunheim, og faren er unghund etter Vind og Rumba. Begge går som ledere og har det som en trenger for å lage gode hunder, det gjenstår da bare preging, kondisjon, tid, penger, oppdragelse m.m. før en får de optimale hundene.

Ingen kommentarer: