søndag 5. desember 2010

Desember

Uten bilde denne gangen også.

Treninga er i rute og det har vært en flott førvinter her i Reisa. Kan tilogmed kjøre hjemmefra, og det er første gang på mange år. Har ei alpeløype som er artig med storspann, men lite brukbar ved harde spor. God bakketrening og god kommunikasjonstrening for hundene i nedoverbakker. Glad jeg har BEWE slede som er utvikla i alpene. Bare så synd at håndbøyla brakk i en skarp sving......

Team Reisa har fått trent mange nok timer etter planen, men i forhold til det andre skriver i bloggen er vi ikke blant topp 10 på antall km., men det bryr vi oss faktisk ikke så mye om iogmed at planen følges nokså bra. Lite skader, godt humør, jevnt trøkk i spannet og flere nye brøyteledere er skapt i november, så det er ingen grunn til å klage,- jo forresten bilen er fortsatt ute av drift og det er mange forlokkende tilbud både på kasser og biler men det er mulig at fornuften går av med seieren og både økonomien og "andre ting" reddes.

Til helga blir det Bæskades for å kjøre på litt bedre spor, mange spann og litt økter i tillegg håper vi på en gradestokk som holder seg varmere enn 30 kalde slik at det ikke blir så dyrt å fore hundene.
Resten av desember ser lys ut, sjøl om det er 4 timer greit lys om dagen, med nok snø på fjellet, frosne vann og utsikter til mere snø. Etter Bæskades prioriteres Kvænangsfjellet med hytta som base i helgene og i romjula. Den ene tredel av Team Reisa drar vel inn på vidda i begynnelsen av januar og tar ei god uke med trening og tur.

Langfjordøpet så lovende ut i forhold til snø, men den sedvanlige regntida kom og forholda ble vanskelig, men varte kun 1 dag, og dermed var det for seint å snu på avlysninga. Neste løp er Alta 2 dagers med ny vri. Vi skulle vel hatt et romjulsløp i Troms/Finnmark ala Gausdal 5 mila(som det var tidligere å 90-tallet) men det er jo hundekjørere som må organisere og dermed blir det alt ettersom motivasjon og interesse. Ellers har Team Reisa ikke forlatt tanken om et sjekkpunktfritt løp i fjellterreng i Troms med distanse på ca 20-25 mil, så i løpet av vinteren må traseen testes ut. Andre kjørere i Troms utfordres herved til å komme med innspill på trasevalg fra Målselv til Nordreisa, også med kjennskap til reindrifta i området. Kanskje det blir prøveløp i 2011? og løp i 2012 når forhåpentligvis rabiesvaksiner ikke er påkrevd?

Ha en ellers trivelig førjulsvinter

1 kommentar:

Roy sa...

skal til reisa 22.-23.12 med julefeiring med familyn. Tar med gjengen dit å ønske å kjøre litt hund. Noen lengre turer er ønskelig. hvor kan man dra?

mvh
Roy Ugseth, Vadsø