torsdag 30. desember 2010

Jula 2010Kvænangsfjellet i slutten av desember med nydelig vær, stille og ingen spor på fjellet. Brøyta i mange timer dagen før vi skulle ha litt sjekkpunkttrening. Team Reisa, nå også med hvalpespannet. fikk noen gode økter med kvalitetstrening. Fjellkjøring og 1600 høgdemeter på løypa gjør det mentalt krevende for hundene å gå mange mil, men den siste økta økte farta og iveren, og da er en vel på rett vei. Alle hundene er skadefrie, men det blir endel hårløse haser og småsår når det blir mye brøyting, så nå prioriterer vi å holde ei løype oppe i Reisadalen fram til Alta 2-dagers.
Treningsmessig ligger vi litt etter, så en liten økt til med mengde må nok til før en er fornøgd med mengdetreninga. 2 løp på 16-17 mil med 14 dagers mellomrom er jo god oppkjøring før Femund 600, og da ser en kanskje litt hvordan hundene fungerer. 12-spannet som Magne skal kjøre på Femund blir tatt ut etter Alta 2-dagers. Av de 19 voksne vi har er det 16 løpsaktuelle hunder, så det gjelder å holde hundene skadefrie, i godt humør og i godt hold de 2 neste månedene.

Ellers har det ikke blitt så mange turer utenfor kommunegrensa iogmed at bilen fortsatt står på verksted. Feilen er nå funnet og mellomaksling er sendt på reparasjon, men det tar også sin tid. Satser sterkt på at den er ferdig i neste uke, ellers blir det mye styr for å ordne alternativ transport til Alta.
Det blir vel forhåpentligvis ett innlegg til før Femundløpet som oppsummerer Alta 2-dagers og Tromsquest.
Vår eminente hundekjører Siw er også den som husker å ta bilder, så det første er fra hytta på Kvænangsfjellet, og det andre underveis i treninga midt på dagen med et nærmest religiøst lys (som sjelden kommer fram på vanlig foto).

Nytt år og nye muligheter ønskes alle

Ingen kommentarer: