søndag 30. januar 2011

Løpssesongen 2011

Da er Team Reisa ferdig med Alta 2 dagers og Tromsquest. Begge løpene er på 16-17 mil med 5 timers pause . Alta 2 dagers med meget raske spor, og vi endte på 6 og 11 plass. Litt bakvendt at det antatt dårligste spannet gikk best, men her må vel ledere honoreres for fart i forhold til ledere hos Magne. Ingen seriøse skader etter løpet , bare ett hovent håndledd.
Tromsquest gikk også bra der vi kapra 2. plassen med Magne og Femundspannet og 4. plassen med Geir og resten av hundene. Jevnt god fart og raskere på 2. etappen, og fullt trøkk den siste mila på begge spann sier at treninga har vært riktig. Megård kom bare 6 minutter før Magne dette året, så det begynner å nærme seg. Geir kom bare halvminuttet etter Tom Frode Johansen.

I skrivende stund er Magne og Siw akkurat framme i Røros, og turen har godt greit. Hundebilen har fungert etter reparasjon som var ferdig på fredag rett før de dro, så det er da noe som er bra. Som det pleier å være før løp så skjer det noe rett før avreise, også i år. En kort liten slåssing resulterte i at en av de beste hundene fikk et lite bitt i beinet. Opphovning resulterer i at hunden ikke får være med. Reservehund er satt inn, så det blir 9 hannhunder og 3 tisper på spannet. Ingen i løpetid, dersom det ikke dukker opp akkurat under løpet.

Ambisjonene under VM er å komme blant de 20 beste, og dersom det slår til er det meget bra. Av 80 som starter er det stort sett alle de beste spanna i Norge og Europa, kanskje med unntak av noen få Finnmarksspann. Det blir uansett spennende å følge med fra sidelinja.

Her i Reisa blir det trening av de gjenstående 8 hundene, samt 5 hvalper så det er nok å henge fingrene i. Ellers har det snødd 60 cm i natt så brøyting av gårdsplass og måking av tak har gått foran hundetrening, som forresten ikke er mulig før snøen setter seg.

Status etter Femundløpet avgjør om det er nok hunder til å stille i 100 mila. Viktig at det er 14 hunder en har tru på, ellers koster det for mye å starte med et halvgodt spann. Ny oppdatering følger etter Femundløpet.

Ingen kommentarer: