mandag 7. desember 2009

desember og mørketid

Desember er også uten særlig snø så det er en utfordring å få fulgt treningsplanen. Har klart å få en 5 milsrunde, men den blir knallhard på 2-3 dager. I helga fikk jeg allikevel endel timer, ca 15 timer tilsammen, så det får duge sjøl om planen var å være ute ca 20 timer. Variasjonen på de 3 dagene var veldig god fra harde spor til timer med brøyting på fjellet. Har en hund med lett skulderskade som nå er bra, så alle 14 er i trening fra denne uka Bjørn Klubnes låner en unghund til fra meg slik at han ka stille et 12-spann på løp. Ellers er det slik at Wenche Offerdal selger sine hunder for å ta en pause iogmed familieforøkelse, og det blir ved 2 voksne hunder derfra slik at jeg kan stille med 12 voksne hunder på løp i vinter. Hun har dermed hunder for salg, selekterte gode hunder som var tenkt for lange løp. De er trent godt i hele høst og er løpsklare. Hundene hentes sørpå på fredagsnatta den 11 des., og kjøres nordover med nyinnkjøpt gammel hundebil som var i baskabuts tidligere eie, så att og fram er dobbelt så langt.

Nå er det bare 1 uke med jobb, så er det 3 uker ferie, med en inneklemt julefeiring sørpå. Ser ut til at snøen skal komme neste uke, så da bærer det opp på Kvænangsfjellet med litt kvalitetstrening. Må innrømme at det er nokså heftig å ha full jobb, og trene for løp, særlig når det er lite snø, men trøsten er at det er andre i samme situasjon. Samtidig er det jo en egotripp både tidsmessig og økonomisk så en skal ikke klage.
Så på postlista at Svanemyr skrev om hundekjøring og miljøvennlighet/bærekraftig/øko m.m. Nils Faarlund sa på slutten av 60 tallet at dersom en hadde mere enn 2 hunder (dengang grønlandshunder) var det ikke friluftslivet som sto nærmest, men teknikken, derav blant annet navnet teknisk tur. Har sjøl erfart mange ganger det samme, og det naturlige friluftslivet viker til fordel for fokuset på hundene. Ellers er det bare å bøye seg i støvet og innrømme at jordkloden hadde hatt det mye bedre uten hundekjørere. En skal lete lenge etter miljøsyndere av hundekjørerens dimensjoner (spesielt løpskjører som meg). Det er jo lov å kommentere mine utsagn, og disse kan evt. sendes til min e-post.

Ha en ellers trivelig adventstid

Ingen kommentarer: