mandag 14. desember 2009

JULEFERIE

Tidlig juleferie i år, avsapassering og ferie gjør dette mulig. Været skrives det om hver gang, og den ventende snøen kom som pissregn i store mengder, med dertil frost etterpå. Ingen løype i lavlandet er farbare, og det er Kvænangsfjellet som er redningen. Idag skulle vi innover mot Finland, men kulingen i fjellet fristet ikke når det ikke er spor eller sikt, så Kvænangsfjellet fungerte ypperlig idag. Brøyting i endel nysnø og fokksnø gir kvalitetstrening bare det ikke blir altfor mye av det. Jerven hadd luska bare for noen minutter siden ved siden av sporet, og gaupa var nok heller ikke langt unna, så litt opplevleer blir det jo også.

Har vært nede i Tynset og henta hundene til Wenche og hadde en maratonkjøring tilbake. Heldigvis var vi 2 sjåfører, så vi dro på fredag med fly på kvelden, satte oss i bilen fra Gardermoen, henta hunder på lørdagsmorgen i Tynset og dro videre gjennom Sverige og kom hjem på søndagsmorgen kl. 0600. De 12 hundene som var med er for det meste solgt i dag, og jeg skal ha 4 av dem i treninga i vinter.

Det har seg slik at med hundene til Wenche følger det også med en tysk handler som også kom oppover idag. Han skal hjelpe Team Reisa i vinter, og det blir jo bra å få litt praktisk hjelp samt treningshjelp når det er 18 hunder i trening nede hos meg. Magne har 13 i trening, samt at det er 8 hvalper som skal innkjøres framover, så det er nok å gjøre.

Nå blir det 4-5 timers treninger i ei uke, så litt rolig i hovedjula før det blir en 2 dagers økt fra 3. juledag forhåpentligvis i nærheten. Dersom det meste går etter planen blir det ikke helt ille i forhold til opprinnelig plan, og sannsynligvis kan jeg stille et 12 spann på Femundløpet som bør komme gjennom på en grei måte. Når det gjelder Femundløpet savner vi litt mere konkret distanseoversikt mellom sjekkpunkta slik at en kan legge en plan, så vi håper aktiviteten på hjemmesida deres blir litt mere daglig framover. Ellers er det Alta 2 dagers og Tromsquest som står på planen i januar. Etter Femundløpet får en evaluere om det blir noe 100 mil. Det er viktig at motivasjonen hos meg er der, og at en har glade hunder, så vi får se. Uansett blir det vel 50 mila.

Ingen kommentarer: